måndag, juli 30, 2007
Thailändsk biffsallad med mango
Thailändsk biffsallad med mango
2 portioner
300 g rostbiff, strimlat
1/2 zucchini, i tunna stavar
100 g mango i tärningar (frusen går alldeles utmärkt bra)
10-15 körsbärstomater, halverade
1/2 rödlök, tunt skivad
1/2 kruka koriander
1 näve färsk mynta
3 msk neutral olja
3 msk ljus japansk soja
2 lime, pressade
3 msk vatten
1/2 msk sesamolja
1 nypa råsocker
1 klyfta vitlök, pressad
1 finhackad färsk chilipeppar, eller krossade små torkade chilifrukter - jag använde Piri-Piri blandat med havssalt i kryddkvarn.
Blanda tomater, mango, rödlök, mynta och koriander i en bunke. Blanda olja, soja, lime, vatten, sesamolja, socker, vitlök och chilipeppar i en annan bunke.
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna eller i en wok. Fräs zucchinistavarna i 3-4 minuter, eller tills de fått lite färg. Lägg över i en bunke. Häll på lite mer olja, och fräs köttet i ett par minuter, tills det har fått färg. Häll över dressingen och låt fräsa ihop i ca 30 sekunder.
Lägg upp allt, och servera. Vi åt jasminris till, gott!
Recept på engelska:
Thai Beef Salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar