söndag, juli 15, 2007

Polentakex med ost

polentacrackers

Polentakex med ost
60-70 kex

115 g dinkelmjöl
150 g polenta
1 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk cayennepeppar
ca 1,25 dl riven parmesan
40 g smör, kallt, i tärningar
1,8 dl filmjölk

Värm ugnen till 175°C.

Blanda mjöl, polenta, salt, bikarbonat, cayennepeppar och parmesan i en matberedare. Tillsätt smöret och kör hastigt. Tillsätt filen och kör tills degen går ihop till en boll. Knåda lite för hand, täck med plast och låt vila i rumstemperatur i en halvtimme.

Dela degen i fyra delar och kavla ut en i taget. Kavla tunt, men var försiktig så den inte går sönder. Använd ett kakmått för att ta ut fina kex, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kexen i 8-10 minuter, beroende på hur tunna du har gjort dem. Var försiktig - de bränns fort. Låt dem svalna helt innan du serverar dem eller lägger i en tät burk. Det går bra att frysa dem också, men de blir godast om du då kör dem nån minut i ugnen igen.

Recept på engelska:
Polenta Cheese Crackers

Inga kommentarer: