tisdag, december 26, 2006

Rocky Road Semifreddo



Rocky Road Semifreddo
baserat på recept av Leila Lindholm

200 g mörk choklad
4 ägg
4 msk socker
2 dl vispgrädde
2 dl tjock yogurt
2 msk hasselnötslikör (Frangelico) - går bra att ersätta med Amaretto, eller utesluta helt
100 g rostade, skalade hasselnötter
100 g mörk choklad, krossad (variera gärna - testa med vit choklad!)
1 näve minimarshmallows (eller stora, klippta i småbitar)
1 näve krossade maränger



Smält chokladen (de första 200 g), i microvågsugn går bra. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggulorna med hälften av sockret, tills det blir en ljusgul, pösig smet. Vispa äggvitorna med resten av sockret till ett styvt skum. Vispa grädden fluffig, och blanda ihop med yogurten.

Rör ihop choklad med äggulssmeten och likören, och vänd ner gräddyogurten. Vänd sist ner äggvitorna, och den krossade chokladen. Varva smeten med maränger, nötter och minimarshmallows i en stor form, och ställ i frysen. Låt frysa ordentligt - över natten är helt okej. Ta ut en halvtimme innan servering så den blir lite lagom mjuk. Servera gärna med kolasås.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mmmm... jag dreglar! :)