fredag, december 15, 2006

Frusen cheesecake med lingon och pepparkakor



Frusen cheesecake med lingon och pepparkakor

200 gram philadelpia ost eller annan cream cheese
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon
1-2 tsk kanel

100 g pepparkakor
50 g smör, smält

Du behöver en form med löstagbar botten. Kör kakorna i matberedare tills du har smulor. Tillsätt smöret och kör lite till. Pressa ner i din form, i ett jämnt lager.

Rör osten, äggulorna, och socker till en jämn smet. Vispa grädden tills den är fast, och rör ner i ostsmeten. Blanda i kanel och lingon. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd ner i smeten. Häll allt försiktigt ovanpå kaksmulorna, och ställ formen i frysen i minst sex timmar, gärna över natten.

Tina i ca 20 minuter före servering.

2 kommentarer:

Gisela sa...

tack för tipset, sjuuuukt gott! :D

Eva sa...

Julens bästa upplevelse för alla jag bjöd denna på. Blir favorit i repris nästa jul.