torsdag, maj 24, 2012
Fryst daimtårta
Fryst daimtårta
Rice-Crispies botten:
3 äggvitor
1,5 dl socker
2 dl rice crispies
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa till en blank maräng. Rör ner rice crispies. Bred ut på ett bakplåtspapper. Grädda i 125°C ca 75 minuter.
Fyllning:
3 äggulor
75 g socker (gärna hemgjort vaniljsocker)
2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
Vispa äggulor och socker pösigt. Hacka daimen fint.Vispa grädden till mjuka toppar. Rör ihop, och blanda ner daimen. Bred ut över den helt avsvalnade bottnen, och frys sedan in i minst fyra timmar. (Gärna över natten.)
Dekorera gärna med flagad choklad.
Recept på engelska:
Frozen Daim Cake
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Mums va gott det ser ut =)
Önskar dig en kanon trevlig helg!
Mums va gott det ser ut =)
Önskar dig en kanon trevlig helg!
Yummie!
Skicka en kommentar