torsdag, april 05, 2012
Mandelmaräng med citroncréme
Mandelmaräng med citroncréme
8-10 portioner
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 dl finhackad, rostad mandel
200 g lemon curd
3 dl vispgrädde
1 nypa vaniljsocker
topping:
färska hallon
mango
kiwi
passionsfrukt
Vispa äggvitorna skummiga. Tillsätt socket, lite i taget, och vispa till en blank och styv maräng. Vänd ner nötterna. Bred ut till en stor cirkel på ett bakplåtspapper - ca 25 cm i diameter. Grädda i 150°C i ca 50 minuter. Låt svalna helt, och flytta sedan försiktigt över kakan till ett fat.
Vispa grädden med vaniljsockret, och vänd ihop med lemon curd. Bred över hela tårtan, och stoppa den i frysen ett par timmar. (Går jättebra att förbereda.)
Ta ut ca 20 minuter före servering, och dekorera med valfria frukter och bär.
Recept på engelska:
Almond Meringue Cake with Lemon Cream
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Älskar maräng i alla former så jag ska definitivt testa detta. Glad Påsk!
Ser kanon fräscht ut =)
Skicka en kommentar