Kycklingsallad med rödbetor & manchego
4 portioner
2 bröstfiléer eller 4 lårfiléer, helst från majskyckling
1 dl HP-sauce
125 g bacon, helst tjockskuret
färska rödbetor - fyra stora eller åtta små
100 g salladsärter (sugar snap peas)
1 liten rödlök
100 g babyspenat
1 msk olivolja
1/2-1 msk vit balsamvinäger
salt, svartpeppar
1 tsk strösocker
100 g rostade, saltade cashewnötter
100 g manchegoost, hyvlad
Börja med att skära kycklingen i stora tärningar, och marinera i HP-sauce i minst en timme.
Koka rödbetorna i saltat vatten - låt topp och rotfäste sitta kvar så "blöder" de inte så mycket. Tiden beror på storleken, så känn med en provsticka. Små tar ca 30 minuter. När de är mjuka, skär av topp och rotfästen, och skala rödbetorna. (Tips: plasthandskar!) Skär rödbetorna i klyftor.
Skär baconet i strimlor, och stek det knaprigt. Häll ur det mesta av fettet ur stekpannan, och stek kycklingbitarna, med såsen, tills de är genomlagade. Var försiktig så inte såsen bränns vid. Lägg tillbaka baconet i pannan och rör om så att allt blir glaserat.
Koka salladsärterna ca 1-2 minuter i saltat vatten - de ska bara precis bli mjuka. Strimla rödlöken.
Vispa ihop olivolja, vit balsamvinäger, salt, svartpeppar och strösocker. Blanda med spenat och rödlök. Fördela sen på ett stort fat. Fortsätt med kyckling, bacon, rödbetor och salladsärter och toppa till sist med cashewnötter och hyvlad manchegoost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar