torsdag, april 19, 2012
Choklad & Valnötskakor
Choklad & Valnötskakor
ca 60-70 kakor
220 g osaltat smör, rumsvarmt
200 g ljust muscovadosocker
200 g strösocker
2 ägg, rumsvarma
1 tsk vaniljextrakt
300 g vetemjöl
260 g dinkelflingor (eller havregryn)
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
300 g mörk choklad, hackad
220 g valnötter
flingsalt
Börja med att hacka valnötterna i matberedare, inte alltför fint men inte heller jättegrovt. Lagom!
Ta ur och lägg åt sidan. Kör dinkelflingorna, eller havregrynen, i matberedaren tills de blir till grovt pulver.
Vispa smör och båda sorternas socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägg och vanilj, och blanda noga. Tillsätt sen mjöl, dinkel, salt, bikarbonat och bakpulver och blanda till en deg. Rör till sist ner valnötter och choklad.
Rulla ut valnötsstora bollar och placera på bakplåtar. Jag får plats med ungefär 12 per plåt - de flyter ut en del. Strö över en aning flingsalt.
Grädda i ca 8 minuter på 200 grader, och låt stelna på plåten innan du försöker flytta dem.
Det går jättebra att frysa ner degbollarna, och grädda direkt från frysen. (Eller så kan du förstås frysa ner de färdiga kakorna.)
Recept på engelska:
Chocolate Walnut Cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar