måndag, april 23, 2007

Crème Brûlée med apelsin och kanel

creme-brulee-orangespice

Crème Brûlée med apelsin och kanel
2 portioner

2,5 dl vispgrädde
20 g hemgjort vaniljsocker (eller vanligt strösocker)
1-2 msk kryddigt apelsinsocker (se här, eller ersätt med 1 tsk rivet apelsinskal, lite kanel och 1 msk vanligt socker)
2 äggulor
råsocker, till ytan

Sätt ugnen på 175°C. Blanda grädden med kryddsockret, och koka upp. Låt svalna.

Vispa äggulorna med sockret, och häll över grädden. Blanda noga och häll upp i två små portionsformar. Ställ i en ugnsform, och häll varmt vatten i formen, upp till halva höjden på portionsformarna. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna helt, och ställ sedan i kylen. Kan med fördel göras kvällen innan!

Vid servering, strö över råsocker, och bränn av med en liten gasolbrännare tills ytan blir knäckig.

Recept på engelska:
Spicy Orange Crème Brûlée

Inga kommentarer: