fredag, januari 12, 2007
Champagnecocktail med druvor och vodka
Champagnecocktail med druvor och vodka
ca 6 glas
2 stora apelsiner
1, 25 dl socker
1/2 tsk kanel
3,5 dl vodka
2,5 dl kärnfria druvor + 18
1,5 dl vindruvsjuice
1 flaska champagne eller torrt mousserande vin
Sätt ugnen på 125 grader. Riv skalet av apelsinerna på en bakplåt, och torka i ugnen. (ca 30 minuter - 1 timme) Blanda skalet med socker och kanel i en liten skål, täck med plast. Det här går bra att göra dagen innan - sockret håller sig ganska länge. (Även suveränt gott att ha i kaffet!)
Blanda vodkan och druvorna i en kanna, och mosa druvorna ordentligt. (Jag använde stavmixer.) Tillsätt druvjuicen, och låt stå över natten i kylskåp.
Fukta glaskanterna med apelsinerna, och doppa i kanelsockret. Trä upp de reserverade 18 druvorna på tandpetare - tre på varje - och lägg i glasen.
Sila vodkablandningen, och fyll glasen ungefär till hälften. Fyll upp med champagne.
Recept på engelska:
Grape Champagne Cocktails
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar