torsdag, april 19, 2007

Brownies med banan, espresso och fikon

bananafigespressobrownie

Brownies med banan, espresso och fikon
ca 24 bitar

225 g smör, rumsvarmt
170 g farinsocker
125 g vanligt socker
5 ägg
1 tsk vaniljextrakt
175 g mörk choklad
1 tsk malt espressokaffe
1 övermogen banan
10 torkade fikon, i små bitar
175 g mjöl

Smält chokladen i mikrovågsugnen, låt svalna lite.

Vispa smör, socker och farinsocker poröst. Rör ner äggen, ett i taget, och vispa noga. Tillsätt vanilj och espressokaffe, och bananen i bitar. Vispa ordentligt. Rör sedan ner den smälta chokladen, mjölet och fikonen. Skrapa ner i en smord ugnsform (en liten långpanna) och grädda på 175°C i ca 20-25 minuter.

Recept på engelska:
Banana Espresso Brownies with Figs

Inga kommentarer: