tisdag, oktober 10, 2006

Lunchsallad med panerad chèvre



Lunchsallad med panerad chèvre
2 portioner

2 tunna skivor chévre
vetemjöl
1 ägg
panko eller annat gott skorpmjöl (panko är japanskt - jättegott)
olivolja

1 påse babyspenat (ca 80 g)
150 g haricot verts
valnötter

Dressing på rödvinsvinäger, olivolja, flytande honung, dijonsenap, flingsalt och svartpeppar

Börja med att koka upp vatten till haricot vertsen. Koka i ett par minuter, och släng sedan ner i en skål med iskallt vatten. Skölj spenaten noga. Blanda spenat och haricot verts med valnötterna i en salladsskål. Vispa ihop dressingen (jag brukar alltid höfta, så tyvärr, inga exakta mått)

Lägg upp vetemjöl och panko i låga skålar, och vispa upp ägget i en tredje skål. Vänd chèvreskivorna först i mjölet, sen i ägget och sist i ströbrödet. Stek i het panna i lite olivolja.

Vänd ihop salladen med dressingen och lägg upp på två tallrikar. Toppa med varsin skiva ost.

1 kommentar:

Gitto sa...

Mmm, det där ska jag testa! Är chèvretokig, men min pojkvän har inte riktigt fattat galoppen än! Det här kan förhoppningsvis omvända honom eftersom smaken inte blir lika kraftig när osten är varm...