fredag, mars 07, 2008

Vaniljpannacotta med äppelkompott

applepannacotta

Vaniljpannacotta med äppelkompott
4 portioner

Äppelkompott:
3 äpplen (jag använde Pink Lady)
1/2 dl farinsocker
1/2 dl hemgjort vaniljsocker
1 kanelstång
2 stjärnanis
1/2 blodapelsin, pressad

Skala äpplena och tärna dem smått. Blanda allt i en kastrull, koka upp och låt sjuda på låg värme i ca 15-20 minuter. (Längre om du vill ha det mosigare.) Häll över i en skål, plasta och ställ kallt över natten.

Ta sedan ur kryddorna, och lägg upp äppeltärningarna i portionsformar.

Vaniljpannacotta:
3 dl vispgrädde
1 gelatinblad
1/2 dl hemgjort vaniljsocker
1/2 vaniljstång

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång, och rör tills sockret har löst sig. Ta upp vaniljsgången. Rör ner gelatinet och rör så att det smälter helt. Häll pannacottan över äppelkompotten och ställ kallt i minst fyra timmar.

Recept på engelska:
Vanilla Panna Cotta with Apple Compote

1 kommentar:

Tina sa...

det både låter och ser riktigt gott ut!