fredag, mars 07, 2008
Vaniljpannacotta med äppelkompott
Vaniljpannacotta med äppelkompott
4 portioner
Äppelkompott:
3 äpplen (jag använde Pink Lady)
1/2 dl farinsocker
1/2 dl hemgjort vaniljsocker
1 kanelstång
2 stjärnanis
1/2 blodapelsin, pressad
Skala äpplena och tärna dem smått. Blanda allt i en kastrull, koka upp och låt sjuda på låg värme i ca 15-20 minuter. (Längre om du vill ha det mosigare.) Häll över i en skål, plasta och ställ kallt över natten.
Ta sedan ur kryddorna, och lägg upp äppeltärningarna i portionsformar.
Vaniljpannacotta:
3 dl vispgrädde
1 gelatinblad
1/2 dl hemgjort vaniljsocker
1/2 vaniljstång
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång, och rör tills sockret har löst sig. Ta upp vaniljsgången. Rör ner gelatinet och rör så att det smälter helt. Häll pannacottan över äppelkompotten och ställ kallt i minst fyra timmar.
Recept på engelska:
Vanilla Panna Cotta with Apple Compote
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
det både låter och ser riktigt gott ut!
Skicka en kommentar