måndag, mars 31, 2008
Pilgrimsmusslor med majssalsa
Pilgrimsmusslor med majssalsa
4 portioner
4 stora pilgrimsmusslor
1/2 tsk curry
en nypa havssalt
olivolja
300 g majs (fryst och tinad, eller färsk)
150 g körsbärstomater
1 liten röd chili
1 liten rödlök
1 msk sesamolja
1 pressad lime
ljus soja
havssalt
svartpeppar
färsk koriander
Finhacka rödlök och chili, och skär tomaterna i klyftor. Blanda med majsen i en kastrull, och tillsätt sesamolja, pressad lime, lite soja, salt och peppar. Vänta med koriandern.
Dela pilgrimsmusslorna tvärs över. Vänd i lite curry och havssalt, och stek sen i en minut per sida i olivoljan på hög värme.
Värm under tiden salsan, det tar bara någon minut. Tillsätt koriandern, och lägg upp snyggt på tallrikarna. Toppa med pilgrimsmusslorna.
Recept på engelska:
Sautéed Scallops with Sweetcorn Salsa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar