onsdag, mars 26, 2008

Potatisfocaccia

potatofoccacia

Potatisfocaccia

25 g jäst
2,5 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
3 dl fullkornsdinkel
3 dl vetemjöl
3 schalottenlökar
2 msk rapsolja
1/2 msk socker
1/2 tsk salt
3 kokta potatisar, tärnade
salt
färsk timjan

Smula jästen i en bunke, och häll på vattnet. Rör om tills jästen har löst sig, och blanda sen i mjöl och salt. Arbeta ordentligt i maskin, och jäs sedan under en handduk i ca 30 minuter.

Under tiden kan du hacka och fräsa löken, i hälften av oljan tilsammans med salt och socker. Den ska karamellisera och bli gyllenbrun.

Arbeta in löken, potatistärningarna och lite färsk timjan i degen. Kavla ut till en stor platta, gärna i en liten långpanna. Jäs, täckt, i ca 30 minuter till.

Häll på resten av oljan och gör små gropar med fingertopparna. Strö över flingsalt och lite mer timjan. Grädda i 200°C i ca 25 minuter.

Recept på engelska:
Potato Focaccia

1 kommentar:

Anonym sa...

Det där lät jättegott. Nu är mina middagsbekymmer lösta. Tack för det.
Jag behöver fler dagar på året om jag ska hinna laga allt gott man får tips om.
Ha det gott. // Solan