torsdag, mars 06, 2008
Ärtomelett med getost
Ärtomelett med getost
2 portioner
70 g bacon, tärnat
100 g ärter (tinade om de varit frysta)
5 ägg
100 g getost, i en tunn rulle, skuren i skivor
salt, peppar
parmesan
ruccola
olivolja
rödvinsvinäger
dijonsenap
salt, peppar
Sätt ugnen på 250°C - övervärme, eller grill.
Gör en enkel vinaigrette till ruccolan - lite olivolja, lite vinäger, lite senap, salt och peppar.
Fräs baconet i en stor stekpanna som tål ugnsvärme, tills det är knaprigt. Tillsätt ärterna.
Vispa upp äggen. Häll ner dem i stekpannan, och skaka lite lätt så att de fördelar sig fint. Lägg på getosten så fort omeletten börjar stelna lite, och strö över lite salt och svartpeppar.
Riv lite parmesan över omeletten och ställ in den i ugnen i ett par minuter så att den stelnar helt.
Blanda ruccolan med vinaigretten. Skär omeletten i bitar och servera tillsammans med salladen.
Recept på engelska:
Pea Omelette with Goat's Cheese
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar