söndag, mars 16, 2008
Pastagratäng med knaprigt täcke
Pastagratäng med knaprigt täcke
500 g penne
4 dl Kelda Ostsås
1 dl crème fraîche
50 g mascarpone
2 paket bacon á 140 g
1 purjolök
200 g champinjoner
Till täcket:
1 dl panko (japanskt ströbröd)
2 klyftor vitlök, fint hackade
1 dl emmentaler, fint riven
smör
Sätt ugnen på 200°C.
Koka pastan i lättsaltat vatten någon minut kortare än vad som står på paketet.
Hacka bacon, purjo och champinjoner. Fräs baconet tills det är knaprigt, och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper. Fräs svamp och purjo i baconfettet tills det har fått lite färg. Blanda ihop svamphacket, bacon och den kokta pastan.
Tillsätt ostsås, crème fraîche och mascarpone. (Du kan ta mer av det ena om du vill - jag gjorde slut på några öppnade burkar här hemma.) Rör om ordentligt, och häll ner rubbet i en stor ugnsform.
Blanda panko, ost och vitlökshack till täcket, och strö över gratängen. Avsluta med några små klickar smör, jämnt fördelade.
Gratinera i ca 20 minuter.
Recept på engelska:
Pasta Casserole with Crunchy Topping
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar