tisdag, mars 04, 2008
Toast med Portobello och karamelliserad lök
Toast med Portobello och karamelliserad lök
2 portioner
6 små schalottenlökar
200 g portobellosvamp
1/2 tsk torkad timjan, eller en bunt färsk
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja
1 tsk strösocker
salt, peppar
smör
1-2 msk sherryvinäger
bladpersilja
gott bröd
Skiva löken och svampen. Krossa vitlöken lite lätt, men hacka den inte. Värm oljan, och fräs lök, vitlök och timjan. Stek i ett par minuter, tillsätt sen sockret, och rör om medans du steker tills löken börjar få lite mer färg och karamelliserar fint.
Tillsätt svampen, och ett par klickar smör. Fräs tills svampen har krympt ihop ordentligt. Tillsätt en skvätt sherryvinäger och låt det koka in. Smaka av med salt och peppar, och avsluta med lite hackad bladpersilja.
Rosta brödet, fördela röran på och servera direkt.
Recept på engelska:
Portobello Toast with Caramelized Onions
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar