torsdag, juli 05, 2007

Friterad kyckling

friedchicken

Friterad kyckling
6 portioner

900 g lårfiléer av kyckling

Marinad:
7,5 dl filmjölk (gärna lättfil)
4 msk grovt salt
2 msk socker
4 vitlöksklyftor, grovt hackade
1/2 msk chili
1-2 tsk cayennepeppar
2 lagerblad
1 msk färsk salvia, strimlad

Blanda allt, och låt det ligga i kylen i ca 3 timmar. Ta sen upp kycklingbitarna och låt rinna av på galler i minst två timmar. Skaka av ev. vitlöksbitar, men torka inte bort marinaden.

Frityrsmet:
1 ägg
2,5 dl filmjölk
1 tsk bakpulver

Vispa ihop ägg och filmjölk, tillsätt bakpulver. Blanda mjölblandningen i en stor grund skål. Doppa kycklingbitarna ordentligt i frityrsmeten och vänd dem sedan i mjölblandningen.

Mjölblandning:
7,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk chili
1 msk färsk timjan

Blanda ihop i en grund stor skål.

Fritera sedan kycklingbitarna på ca 175°C värme i 6-7 minuter eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Recept på engelska:
Fried Chicken

1 kommentar:

Su. sa...

Oh, I past and stop... because, u know, i love food to... but sory I´m not god in my inglish, why not? I´m portuguese! :)
Well, but I stop to say U have to trie portuguese food! If U want hi can give u recipts (?), ok, but in portuguese! :)
Nice to meet U!
KissKiss
:)
Su