tisdag, juli 17, 2007
Morotsbröd med solrosfrön
Morotsbröd med solrosfrön
5 dl vatten, fingervarmt
50 g jäst
1/2 dl mörk sirap
2 msk olja
1 dl solrosfrön
1 stor morot, fint riven
1 tsk salt
3 dl grovt rågmjöl
3 dl fint rågmjöl
2 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
gnutta kanel (kan uteslutas)
Smula jästen i en bunke, och häll över det ljumna vattnet. Rör om tills jästen har löst sig, och tillsätt sen sirap, olja, salt, solrosfrön, riven morot, kanel och allt rågmjöl. Blanda ihop till en smidig men fast deg med resten av mjölet, och låt sen jäsa i ungefär 40 minuter. Tryck sedan ut i en långpanna, och markera bitar med en kniv. Jäs igen, i ca 30 minuter. Grädda sedan i 20-25 minuter på 225°C.
Recept på engelska:
Carrot Sunflower Bread
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar