torsdag, juli 19, 2007
Matvetesallad
Matvetesallad
1 stor portion
3/4 dl matvete
1 pytteliten rödlök
en näve tärnad ost, gärna västerbottensost eller cheddar
1 granny smith-äpple (eller annat krispigt äpple), fint tärnat
2-3 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
1 näve alfalfagroddar
5-6 körsbärstomater, halverade
1/2-1 dl crème fraîche
salt
cayennepeppar
spiskummin
torkad koriander
Koka matvetet enligt förpackningen. Tärna lök, äpple och ost, halvera tomaterna och skär skinkan i tunna strimlor. Blanda ihop. Rör ner så mycket crème fraîche som behövs för att göra salladen lagom krämig, och krydda!
Recept på engelska:
Wheat Berry Salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar