tisdag, juli 03, 2007

Cous-cous med kräftstjärtar och halloumi

crawfish-couscous

Cous-cous med kräftstjärtar och halloumi
3 portioner

2 dl cous-cous
2,5 dl vatten
lite olivolja
1 burk kräftstjärtar
2 vitlöksklyftor, pressade
250 g halloumi
lite neutral olja att steka i
näve färska sojabönor, edamame (Finns frysta i japanska affärer - tina i mikron och skala)
1/2 gurka, grovt tärnad
snabbinlagd rödlök (blanda tunt skivad rödlök med en nypa socker, lite salt och vitvinsvinäger, eller följ det här receptet.) och någon matsked vinäger som löken legat i.

Ersätt edamame med bondbönor, gröna ärter eller sockerärter.

Häll cous-cousen i en bunke. Koka upp vattnet och tillsätt en liten skvätt olja, och slå detta över grynen. Täck med plastfolie och låt stå i ca 5 minuter medan du gör i ordning resten.

Tärna halloumin. Fräs den i oljan, och när den börjar få färg, tillsätt de avrunna kräftstjärtarna och vitlök och fräs i någon minut.

Blanda allt på ett stort fat eller i en fin skål, och ät ljummet eller kallt.

Recept på engelska:
Crawfish Cous-Cous with Halloumi

1 kommentar:

liselotte sa...

Gott! Tack!