lördag, juli 21, 2007
Hallon- och Limoncello Semifreddo
Hallon- och Limoncello Semifreddo
10-12 portioner
Semifreddo:
200 g hallon, färska eller tinade
80 g hemgjort vaniljsocker (eller vanligt socker + fröna från en halv vaniljstång)
3 dl vispgrädde
4 dl crème fraîche
4 msk limoncello
Sås:
250 g hallon, färska eller tinade
1-2 msk vit sirap
2 msk limoncello
Du behöver en form som rymmer en liter. Använd gärna en silikonform. Om du använder en vanlig form, klä den med bakplåtspapper eller teflonduk.
Börja med semifreddon. Mosa hallonen med hälften av sockret, 40 g, i en bunke. Vispa grädden med resten av sockret och limoncellon. Vispa crème fraîchen tills den tjocknat. Rör ihop den med grädden, och vänd till sist ner hallonen, men mycket försiktigt - den ska inte blandas ner helt, utan bara marmorera gräddblandningen lite.
Häll upp i en form, och frys - helst över natten. (Kan göras upp till en månad i förväg.)
Såsen: Blanda ihop hallon med sirap och limoncello, och mixa med stavmixer eller en matberedare tills såsen är slät. Passera eventuellt om du inte vill ha med kärnorna. Servera till semifreddon, som behöver tina i ca en halvtimme innan den går att skära upp i fina bitar.
Recept på engelska:
Raspberry Limoncello Semifreddo
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar