fredag, juli 06, 2007
Svinklövbröd
Svinklövbröd
2 limpor
25 g färsk jäst
3 dl kallt vatten
25 g salt
10 g socker
2 msk olivolja
4 dl filmjölk
300 g vetemjöl
300 g manitoba-vetemjöl (eller vanligt mjöl)
300 g durumvetemjöl
100-150 g grahamsmjöl
Lös upp jästen i vattnet. TIllsätt salt, socker och olivolja. Blanda ner filmjölken, och tillsätt gradvid allt mjöl. Knåda ordentligt, gärna med en köksassistent.
Kalljäs i en täckt bunke eller burk i kylskåp minst sex timmar, eller jäs i rumstemperatur i ungefär två timmar.
Slå ner degen, och forma till två fina limpor. Täck med en fuktig handduk eller plastfilm, och jäs i ca 2 timmar.
Skär försiktigt ett par jack i brödet med en vass kniv om du vill. Pensla med vatten, och grädda på 200°C i 25-30 minuter. Låt svalna på galler.
Recept på engelska:
Bread from Svinklov
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar