fredag, juli 27, 2007
Irish Coffee glasstårta
Irish Coffee glasstårta
ca 10 bitar
botten:
250 g mandelmassa
2 äggvitor
2 msk kakao
fyllning:
4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
1 dl florsocker
2 äggulor
2 msk irländsk whiskey
Riv mandelmassan och blanda med kakao och äggvitor. Bred ut smeten i en smord form (24 cm springform) och grädda i 175°C i ca 12-15 minuter. Lossa kakan från formen och låt den svalna helt. Diska formen.
Lägg sedan tillbaka bottnen i formen, och gör i ordning fyllningen. Vispa grädde med pulverkaffe och florsocker tills det är riktigt tjockt. Rör ner äggulor och whiskey. Häll över bottnen. Täck med plastfolie och frys över natten eller i minst fyra timmar.
Servera gärna med lite pudrad kakao.
Recept på engelska:
Irish Coffee Ice Cream Cake
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar