fredag, juli 27, 2007

Irish Coffee glasstårta

irishcreamcake

Irish Coffee glasstårta
ca 10 bitar

botten:
250 g mandelmassa
2 äggvitor
2 msk kakao

fyllning:
4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
1 dl florsocker
2 äggulor
2 msk irländsk whiskey

Riv mandelmassan och blanda med kakao och äggvitor. Bred ut smeten i en smord form (24 cm springform) och grädda i 175°C i ca 12-15 minuter. Lossa kakan från formen och låt den svalna helt. Diska formen.

Lägg sedan tillbaka bottnen i formen, och gör i ordning fyllningen. Vispa grädde med pulverkaffe och florsocker tills det är riktigt tjockt. Rör ner äggulor och whiskey. Häll över bottnen. Täck med plastfolie och frys över natten eller i minst fyra timmar.

Servera gärna med lite pudrad kakao.

Recept på engelska:
Irish Coffee Ice Cream Cake

Inga kommentarer: