tisdag, februari 27, 2007
Frukostbullar
Frukostbullar
ca 24 stycken
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
775 g vetemjöl
Till pensling:
1 ägg
ev. vallmofrön
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan bli fingervarm. Smula jästen i en bunke, och tillsätt den varma degvätskan. Rör så att all jäst löser sig. Tillsätt salt och mjöl, och arbeta till en smidig deg, som lätt släpper från bunkens kanter.
Låt vila i ca 15 minuter.
Dela sen degen i ca 24 bitar - varje bulle ska väga ungefär 50 gram - och rulla till små fina bullar. Skär ett kors i toppen, och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller teflonduk. Täck med en handduk och låt jäsa i ungefär en timme.
Sätt ugnen på 250°C. Vispa upp ett ägg med några droppar vatten, och pensla bröden. Toppa eventuellt med vallmofrön om du vill. Grädda i 7-8 minuter.
Går mycket bra att frysa! Du kan tillsätta russin om du vill - gör i så fall det samtidigt som mjölet.
Recept på engelska:
Breakfast Rolls
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Verkar vara en bra start på dagen, de där bullarna!
Jättegoda bullar!
Gör dem alltid till min grönsakssoppa. Tack för receptet! :)
Tackar för receptet, ska baka nu ikväll :)
världens godaste bullar... :) tack för detta reseptet...
Skicka en kommentar