fredag, februari 09, 2007

Mangomousse

mangomousse

Mangomousse
4 stora portioner

250 g tärnad mango (det går finfint med fryst, tinad.)
saften av 1 lime
ca 1 dl florsocker
2 gelatinblad
2 äggvitor
2,5 dl vispgrädde
passionsfrukt

Mixa mangon med en stavmixer. Pressa ner limen. Blanda ner florsockret, och blanda allt noggrannt.

Vispa äggvitorna riktigt hårt. Vispa grädden ganska hårt.

Blöt gelatinbladen i lite vatten i ett par minuter. Koka under tiden upp 2-3 msk vatten i en liten kastrull.

Ta upp gelatinbladen och krama ur. Låt dem smälta i det heta vattnet, och blanda ner i mangopurén. Rör ner grädden, och blanda ordentligt. Vänd sen ner äggvitorna, och blanda försiktigt.

Häll upp i fina glas, och ställ i kylen för att stelna i minst tre-fyra timmar. Vid servering, dela ett par passionsfrukter och gröp ur innanmätet. Fördela på mousserna.

Recept på engelska:
Mango Mousse

Inga kommentarer: