fredag, februari 09, 2007
Mangomousse
Mangomousse
4 stora portioner
250 g tärnad mango (det går finfint med fryst, tinad.)
saften av 1 lime
ca 1 dl florsocker
2 gelatinblad
2 äggvitor
2,5 dl vispgrädde
passionsfrukt
Mixa mangon med en stavmixer. Pressa ner limen. Blanda ner florsockret, och blanda allt noggrannt.
Vispa äggvitorna riktigt hårt. Vispa grädden ganska hårt.
Blöt gelatinbladen i lite vatten i ett par minuter. Koka under tiden upp 2-3 msk vatten i en liten kastrull.
Ta upp gelatinbladen och krama ur. Låt dem smälta i det heta vattnet, och blanda ner i mangopurén. Rör ner grädden, och blanda ordentligt. Vänd sen ner äggvitorna, och blanda försiktigt.
Häll upp i fina glas, och ställ i kylen för att stelna i minst tre-fyra timmar. Vid servering, dela ett par passionsfrukter och gröp ur innanmätet. Fördela på mousserna.
Recept på engelska:
Mango Mousse
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar