fredag, februari 16, 2007
Citrussallad med granatäpple
SÅÅ himla gott, och enkelt.
Citrussallad med granatäpple
2 portioner
1 blodgrape
1 blodapelsin
1 vanlig apelsin
1 stor clementin/mandarin/tangerin
1 lime
1/2-1 msk socker (gärna hemgjort vaniljsocker)
1/2 granatäpple
Skala alla frukterna med kniv, och var noga med att inte få med något vitt. Skär fina, hinnfria klyftor. Lägg alla klyftorna i en skål, gärna med en hel del av fruktsaften, och strö över lite socker. Låt stå kallt i någon timme (om du har tid - det går förstås att äta direkt också.
När det är dags att äta, fördela citrusen på varsin tallrik eller i fina skålar, och toppa med granatäppelkärnor. (Lättaste sättet att få ut dem - kläm ordentligt på granatäpplet innan du delar det. Håll det sen med snittytan neråt, och banka rejält på skalet med en träsked. Då brukar de flesta kärnorna trilla ut.)
Recept på engelska:
Five-Citrus Salad with Pomegranate
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar