söndag, februari 11, 2007
Cranks bröd
Cranks bröd
från Matbröd av Tulla Grünberger
16
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk salt
1 msk socker
2 msk olja
1 dl kesella
6 dl grahamsmjöl
2-3 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke, och häll på lite av vattnet. Rör ut jästen, tillsätt resten av vattnet, oljan, socker, salt och kesella. Blanda ner det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och jäs sen under handduk i en halvtimme.
Knåda degen blank, och dela i två delar. Dela varje del i åtta bitar (väg gärna så de blir lika stora) och rulla ut till runda fina bullar. Lägg på en plåt med bakduk eller bakplåtspapper, skär ett snitt i varje, och täck med en handduk. Låt jäsa i ungefär en halvtimme.
Sätt ugnen på 220°C. Grädda bullarna i 15-20 minuter, tills de har fått lagom med färg.
Recept på engelska:
Crank's Bread
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Det här lät himla gott. Tror jag ska överraska familjen imorgon bitti ifall inte influensan kastat omkull mig då
Skicka en kommentar