fredag, februari 23, 2007
Vita Harens chokladsås
Vita Harens chokladsås
6,5 dl socker
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
100 g smör
1/2 krm salt
2 dl kakao (75 g)
1 tsk vaniljsocker
Du behöver en stor kastrull eller gryta, ju vidare desto snabbare koktid.
Blanda socker, mjölk, grädde, smör och salt och koka upp. Sjud på låg värme i ca en timme tills det blir en tjock och gyllene kolasmet. Ta bort från värmen.
Sikta ner kakaon, och vispa såsen med elvisp i fem minuter. Blanda ner vaniljsockret.
Går bra att frysa! (Och går alltför bra att äta direkt från frysen, också..) Värm gärna vid servering.
Tack till Alice!
Recept på engelska:
Chocolate Fudge Sauce
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar