tisdag, februari 13, 2007

Getostgratinerad sparris och potatis

chevregratinated sparris

Getostgratinerad sparris och potatis
2 portioner

200 g potatis
300 g sparris - både grön och vit (den vita ska skalas)
2,5 dl mellangrädde
200 g getost
salt
svartpeppar

Koka potatisen tills den är precis klar. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten, och lägg sedan i en skål med kallt vatten för att avbryta kokningen. Lägg grönsakerna i en ugnsform.

Koka upp grädden, och låt koka i ett par minuter så den blir lite tjockare. Smula ner nästan all ost, och vispa ner den tillsammans med salt och peppar.

Häll såsen över grönsakerna, och smula över lite ost. Gratinera under ugnens grillelement, ett par minuter på högsta värmen, så att rätten får lite färg.

Servera gärna med en god köttbit, eller för all del som vegetarisk huvudrätt. Gör sig även bra på en buffé.

Recept på engelska:
Chèvre gratinated Asparagus and Potatoes

Inga kommentarer: