tisdag, februari 06, 2007

Pannkakor

pannkakor

Pannkakor
Ca 3-4 portioner

3 ägg
3 dl vetemjöl
ca 6 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk vaniljsocker
1-2 msk flytande margarin
smör att steka i

Vispa ihop ägg och mjöl, späd med mjölken och tillsätt salt, vaniljsocker och lite flytande margarin. Låt smeten stå och svälla i en timme. Stek sen i smör, på mellanhög värme. Det räcker att ha i mer smör mellan ungefär var tredje pannkaka.

crepes

Eventuella rester gör du förstås crêpes på, gärna med en smarrig svampstuvning...

Recept på engelska:
Swedish Pancakes

1 kommentar:

Anonym sa...

Heej Anne! Tack för en härlig sida med massor matnyttigt! Tack vare dig blir det crêps med champinionstuvning till middag på vårt bord idag! Smarrigt värre! Kram!