lördag, mars 17, 2012

Min apelsinmarmelad



Min apelsinmarmelad

575 g apelsiner (det var vad mina tre vägde)
1/2 citron, pressad
vatten
300 g ljust muscovadosocker
300 g hemgjort vaniljsocker (eller strösocker plus en skårad vaniljstång)

Skrubba apelsinerna ordentligt med hett vatten. Klyfta dem, och skär sen varje klyfta i tunna skivor. (Jag tar även bort kärnorna.)

Lägg dem i en vid, tjockbottnad kastrull. Pressa över citronen. Häll på vatten så det precis täcker. Koka upp och låt koka tills skalen har mjuknat - ca 20 minuter.

Häll på sockret, koka upp och koka 30-40 minuter. Gör marmeladprov - häll en liten klick marmelad på en kall tallrik (ställ den i kyl eller frys innan) och dra ett streck med skeden. Om strecket stannar kvar är marmeladen klar, men om den flyter ihop behöver den koka lite till.

Häll upp på rena glasburkar.

Recept på engelska:
My Orange Marmalade

3 kommentarer:

Vardaxlyx sa...

Ser jätte smarrigt ut =)

MISS ALICIA sa...

Gud vad gott det ser ut! Jag gillar när det är bitar i.

motvalls sa...

Äntligen testat. Mums så gott på ostmacka. Gett bort två små burkar också å blev mycket uppskattat.