tisdag, mars 13, 2012
Vårig kyckling med örter
Vårig kyckling med örter
6-8 personer
8 stora kycklinglår - med ben
2 tsk fänkålsfrön
1,2 liter kycklingbuljong
3 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
2 msk maizena
finrivet skal av 1 citron
1-2 klyftor vitlök, pressade
2 tsk dijonsenap
1/2 litet vitkålshuvud, tärnat
150 g sockerärter
ett knippe rädisor, halverade
2 msk färsk dragon, grovhackad
1 knippe gräslök, grovhackad
1 kruka basilika, grovhackad
salt, vitpeppar
Dra skinnet av kycklinglåren. Koka upp kycklingbuljong med fänkålsfrön och vitt vin. Sänk värmen och sjud kycklingen i ca 15 minuter. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan. Tillsätt istället grädden, och koka ihop vätskan tills ungefär 2/3 återstår.
Rör ut maizena med lite vatten och rör ner i grytan. Blanda ner citron, vitlök, dijonsenap, viktål, sockerärter, rädisor och dragon. Lägg även tillbaka kycklingen.
Småkoka under lock i 5-10 minuter - grönsakerna ska bli lagom mjuka, och kycklingen helt genomkokt. Smaka av med salt och peppar, och rör ner gräslök och basilika precis innan servering.
Recept på engelska:
Spring Chicken with Herbs
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Ser smarrigt ut =)
KRAM
Skicka en kommentar