onsdag, september 28, 2011

Chili på rester

carnitas-chili

Chili på rester
4-6 portioner

ca 500 g överblivet carnitaskött, pulled pork, eller liknande kryddat långlagat fläskkött
1 stor gul lök
1 msk hackad vitlök
1/2 msk matolja
500 g krossade tomater
400 g kidneybönor
ca 125 g grön rostad chili på burk - ersätt, om du inte hittar just det, med ett par finhackade milda gröna chilipeppar
4-5 dl vatten
1 tsk farinsocker
lite salt

Fräs lök och vitlök i oljan i en stor gryta. Häll ner alla andra ingredienser och koka ihop i ca 30 minuter. Smaka av med salt och and kryddor om du vill - det beror helt på hur välkryddat köttet är från början.

Servera gärna med gräddfil, riven ost och färsk koriander.

Recept på engelska:
Chili from leftovers

2 kommentarer:

TinaGustafsson.com sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Cupcakesfluffan sa...

Så gott :-)