måndag, juni 07, 2010

Vit chokladcheesecake med chèvre

chevrecheesecake

Vit chokladcheesecake med chèvre

Recept från Fredagskocken av Mattias Larsson
Ca 8-10 bitar

70 g smör
175 g digestivekex
170+100 g vit choklad
150 g chèvre
2 dl vispgrädde
325 g cream cheese

Smält smöret. Bryt digestivekexen i mindre bitar och kör i matberedare till små smulor. Tillsätt smöret och kör ihop till en smet. Fördela i botten av en pajform, gärna med löstagbara kanter. Kyl ner så botten stelnar.

Hacka 170 g vit choklad och lägg i en matberedare, tillsammans med chèvren som du smular. Koka upp grädden och häll ner den också i matberedaren. Kör tills det är slätt. Tillsätt cream cheese och mixa till en slät kräm. Häll ner i pajskalet och ställ kallt tills pajen stelnat helt. (Räkna med tre-fyra timmar, men gärna över natten.)

När kakan är helt kall och stelnad, riv resten av den vita chokladen och strö över cheesecaken. Gratinera i ugnen på 250° övervärme men se till så den inte bränns! Ställ genast i kylen en liten stund till. Sen är det bara att servera - den är extra god med hjortonsylt till men jag tror även att färska jordgubbar skulle vara fantastiskt.

Recept på engelska:
White Chocolate Chèvre Cheesecake

Inga kommentarer: