måndag, maj 17, 2010

Prästostpaj med filodeg

filo-ostpaj

Prästostpaj med filodeg

24-cm springform

8-10 blad filodeg, lite större än din pajform
olivolja
4 ägg
4 dl vispgrädde
400 g lagrad prästost
1/2 tsk cayennepeppar

Jobba snabbt med filon, annars torkar den! Pensla formen ordentligt med olja. Lägg i filodeg, ett lager i taget. Lägg dem lite fint omlott, och pensla med lite olja mellan några av lagrena. (Det är inte så petigt.) Fördela osten i pajskalet.

Vispa ihop ägg, grädde och cayennepeppar och häll över osten. Vik nu ihop kanterna av filodegen som hänger över pajformen, och knöla ihop dem till en bullig kant. Pensla med olivolja.

Grädda i 200° i ca 30 minuter. Fyllningen ska ha stelnat ordentligt (men kan fortfarande se lite svajig ut när du tar ut den.) Låt vila minst en kvart innan du skär upp den.

Recept på engelska:
Cheese Pie with Phyllo Dough

1 kommentar:

Elena sa...

Jag älskar allt med ost och filodeg!
Jag ska absolut prova ditt recept!