måndag, maj 24, 2010

Krämig biff och löksås

creamybeefstew-0911

Krämig biff och löksås

500 g biff, strimlad
250 g champinjoner, i mindre bitar
4 små gula lökar, skivade
2-3 klyftor vitlök, tunt skivade eller hackade
2 msk olivolja
1/2-1 tsk salt
1 tsk socker

2 msk dijonsenap
1/2 msk kinesisk soja
5 dl matlagningsgrädde
peppar

Hetta upp en matsked av olivoljan. Lägg ner lök, salt och socker. Fräs löken på medelhög värme i ca 15 minuter. Akta så den inte bränns - men den ska få färg. (Häll på lite vatten om den verkar brännas. Tillsätt vitlöken och fräs ett par minuter till. Ställ åt sidan.

I en annan stekpanna, fräs champinjonerna - utan olja - tills de har krympt ihop och fått färg. Blanda ner med löken.

Hetta upp resten av oljan och bryn biffstrimlorna tills de har fått fin färg och är lagom tillagade. Blanda med lök och champinjoner. Slå över senap, soja och matlagningsgrädde, och rör ihop. Koka ihop i några minuter, och smaka av med svartpeppar och ev. lite salt.

Servera med ris eller pasta.

Recept på engelska:
Creamy Beef & Onion stew

Inga kommentarer: