onsdag, maj 19, 2010

Inkokt lax

inkoktlax

Inkokt lax

ca 750 g laxfilé
6 dl vatten
1,5 dl ättiksprit (12%)
2 stora gula lökar
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
20 rosépepparkorn
2 msk salt
1 dl socker

Sätt ugnen på 150°C. Skåra laxen utan att skära igenom skinnet. Lägg den i en ugnsform. Blanda lök och alla övriga ingredienser i en kastrull och koka upp. Häll den kokande lagen över fisken. Täck med folie och ställ in i ugnen ca 8-10 minuter. Låt svalna i lagen, och ställ kallt i minst två timmar (men gärna över natten). Servera kallt, med löken från lagen och gärna lite mer krossad rosépeppar. Örtmajonäs och en god potatissallad passar bra till.

Recept på engelska:
Pickled Salmon

1 kommentar:

DaehanChoi sa...

Det ser så läcker!