söndag, februari 21, 2010

Blodapelsinmarmelad

bloodorangemarmalade

Blodapelsiner - så många du vill, men jag använde 9.
Vatten - så det precis täcker, jag använde 5 dl.
Socker - lika mycket som massan väger, i mitt fall 1300 g.

Skrubba apelsinerna noga. Skär av ändarna. Kvarta dem, och skär i tunna skivor. Lägg i en stor gryta, och fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka upp, täck med lock och koka på låg värme i ca 90 minuter.

Väg nu apelsiner och vatten, och tillsätt lika mycket socker som massan väger, eller möjligen lite mindre. Min massa vägde 1300 gram, och jag tillsatte 1200 g socker. Koka upp, och koka utan lock på låg värme i ca 60 minuter. Gör marmeladprov genom att hälla lite på en kall tallrik. Om den stelnar är den klar, annars får du koka lite till. Jag fegade ur på slutet och tillsatte en halv deciliter syltsocker 3+1, men det hade inte behövts. Nästa gång låter jag bli.

Recept på engelska:
Blood Orange Marmalade

2 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Så fantastiskt gott. Blodapelsinerna är ju sagolika nu :)

Anonym sa...

TACK för ett supergott tips! Blev precis klar och den blev gudomlig :)