måndag, juli 17, 2006

Snart är det dags - Cyberkocken #4!I helgen är det dags för nästa runda av den fantastiskt roliga blogghändelsen Cyberkocken. För er som inte varit med förut: det hela är inspirerat av den internationella blog-eventen "Paper Chef", som i sin tur är inspirerat av tv-showen "Iron Chef". Det handlar om att utmana sig lite i köket, att testa något nytt, att göra nåt gott av oväntade kombinationer. Så, hur går det till då? Jo, vi har en lista med ingredienser. Alla får lägga till ingredienser på listan - man nominerar helt enkelt genom att lämna en kommentar här, eller hos Ilva, eller per mail.

Den som är värd för månadens omgång - den här gången är det alltså jag, eftersom jag vann förra gången - väljer ut fyra ingredienser, på ett eller annat vis. På fredag morgon, 21 juli, skriver jag ett inlägg och berättar vilka ingredienserna är. Då är det bara att gnugga geniknölarna och sätta fart! Laga något gott med de utvalda ingredienserna (och förstås får du lägga till andra saker också, det centrala är att alla fyra finns med på ett hörn) och skriv om det senast måndag 24 juli, vid lunchtid ungefär. Antingen skriver du inlägg på din blogg - om du har någon - och annars går det jättebra att maila mig så kan jag lägga ut det åt dig. Och så mailar du mig på annesfood@gmail.com, med permalänken till ditt inlägg, så gör jag en sammanställning över alla som är med.

Om det är nåt du inte gillar, inte tål, eller bara inte får tag på går det bra att byta ut det mot något annat - använd fantasin!

Domare den här omgången blir ett antal icke-matbloggande vänner, som får bedöma de olika kreationerna! Återkommer med mer exakt vilka som får den stora äran... :)

NU - kom med förslag på fler ingredienser! Just nu finns följande på listan: oliver, ägg, mozzarella, mynta, citron, broccoli, kyckling, purjo, körvel, tomater, mandel, jordgubbar, potatis, gräslök, aubergine.

1 kommentar:

Lena sa...

Koriander ;)