lördag, juli 15, 2006

Mazarinrutor



Mazarinrutor
Långpanna 30 * 40 cm

100 g mandel
400 g smör
3 dl mjölk
4 ägg
6 dl socker
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
¼ tsk bittermandelarom

Glasyr:
300 g florsocker
4 msk vatten eller pressad apelsin

Smörj och bröa långpannan – eller använd ett teflonark.

Mal mandeln i mandelkvarn, eller väldigt fint i matberedare. (Du kan tillsätta någon matsked florsocker för att få det lite finare.) Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner mjölk och smörblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner det i smeten. Rör ner mandel och bittermandelarom. Häll i långpanna och grädda i 175 °C i ca 30 minuter. Jag började med 20 minuter i mitten av ugnen, och flyttade sedan ner den de sista tio minutrarna, så den inte skulle få för mycket färg.

Låt kakan svalna. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Skär kakan i rutor när glasyren har stelnat.

1 kommentar:

Anna sa...

Bakade mazarinrutorna ikväll och dom blev jättegoda!

Dock ändrade jag receptet lite: 4 dl socker (ist för 6 dl) och lite mera mandel, samt att jag btte ut 2 dl mjöl till fullkornsmjöl.

Tack för receptet, kommer göras om!