lördag, juli 31, 2010
Broccoli med chili och vitlök
Broccoli med chili och vitlök
4 portioner
2 broccolihuvuden, delade i små buketter
4 msk olivolja
4 klyftor vitlök, tunt skivade
2 röd chili, finhackade
salt, svartpeppar
Blanchera först broccolibuketterna i lättsaltat vatten - koka i 1-2 minuter, och häll sedan genast över dem i iskallt vatten. Ta upp och låt dem torka ordentligt på hushållspapper.
Blanda broccolin med två matskedar olja. Stek på hög värme, ev. i en grillpanna, tills den får ordentligt med färg. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
Värm resten av oljan och fräs chili och vitlök tills de har fått lite färg - ca 1-2 minuter på medelhög värme. Blanda ihop med broccolin, och krydda med salt och ev. lite svartpeppar. Servera ljummet.
Recept på engelska:
Chili Garlic Broccoli
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Läs Julia Caesars krönika idag som handlar om djurens rätt att slippa lida. Den tar upp svenska kyrkans vurm för obedövad halalslakt och vad det egentligen innebär. Här finns alla länkar du behöver:
www.korta.nu/jc
Skicka en kommentar