onsdag, juli 14, 2010
Rabarberkyckling
Rabarberkyckling
2 portioner
4 kycklinglårfiléer
olivolja
salt, peppar
2 stjälkar rabarber, skurna i ca 5 cm långa bitar
2 msk hackad salladslök (eller gräslök)
2 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor, pressade
Bryn kycklingen i lite olivolja, salta och peppra. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med rabarber och salladslök eller gräslök.
Vispa ihop grädde med honung, sambal oelek, kycklingfond och vitlök, och häll över kycklingen. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter på 200°C. Servera gärna med kokt färskpotatis.
Recept på engelska:
Rhubarb Chicken
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Spännande! Måste provas. Synd att jag inte får ihop det med sambal oelek.
Äsch, ta lite finhackad röd chili istället. Minst lika bra!
Skicka en kommentar