tisdag, augusti 03, 2010
Knaprig kalv i apelsinsås
Knaprig kalv i apelsinsås
500 g kalvinnanlår i tunna strimlor
Maizena
Olja
2 msk ingefära,finhackad
2 klyftor vitlök, finhackade
Rivet skal av 1 apelsin
3 msk apelsinjuicekoncentrat
3/4 dl socker
3/4 dl risvinäger
1 msk soja
1 tsk salt
Börja med att panera kalvstrimlorna med maizena, så att de är väl täckta. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok, och stek köttet på hög värme tills det är krispigt på utsidan. Ta ur pannan, och lägg åt sidan.
Blanda apelsinjuice, socker, risvinäger, soja och salt i en skål.
Fräs ingefära, vitlök och apelsinskal i samma panna som du stekt köttet i, i ca en minut. Häll på juiceblandningen och koka upp. Koka ihop i 3-4 minuter, tills det tjocknar något. Vänd ner köttet, blanda ordentligt och servera direkt med nykokt ris och gärna kokt broccoli.
Recept på engelska:
Crispy Orange Veal
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar