måndag, juli 26, 2010
Kyckling & Broccolipaj med ädelost
Kyckling & Broccolipaj med ädelost
4 portioner
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
75 g kesella
ca 300 g grillad kyckling
200 g broccoli
100 g ädelost
2 dl lätt crème fraîche
3 ägg
Gör pajdegen i matberedaren. Blanda först smör och mjöl och kör tills det är finfördelat. Tillsätt kesellan och kör tills degen går ihop. Lägg kallt i 30 minuter.
Tryck ut i en pajform - jag använder en 20 cm springform. Pricka botten med en gaffel och ställ kallt i 10 minuter.
Förgrädda pajskalet på 200°C i 10 minuter.
Under tiden kan du förbereda fyllningen. Smula osten, strimla kycklingen och koka broccolibuketter i lättsaltat vatten i ca 1 minut.
När skalet är förgräddat kan du fördela fyllningen i det. Vispa ihop ägg och crème fraîche och häll över. Grädda i 175° (observera sänkt temperatur) i ca 30 minuter.
Recept på engelska:
Chicken, Broccoli & Blue Cheese Quiche
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar