söndag, juli 18, 2010

Kokospanerade kycklingbitar

crispy-coconut-chicken

Kokospanerade kycklingbitar

2 små kycklingfiléer (eller fyra lårfiléer)
2 dl vetemjöl
salt, peppar
1 ägg
2 dl ströbröd, helst japanskt (panko)
2 dl kokosflingor
olja till fritering

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Blanda vetemjöl med salt och peppar i en påse och vänd ner kycklingbitarna. Se till att alla blir rejält täckta med mjöl, på alla sidor.

Vispa upp ägget i en skål. Blanda ströbröd och kokosflingor i en annan skål. Doppa kycklingen först i ägget - se till så att det täcker helt - och täck sedan med ströbrödsblandningen. Lägg på en tallrik så länge, och panera alla bitarna. (Du kan även frysa in de färdigpanerade kycklingbitarna, och sedan panera dem direkt från frysen.)

Hetta upp ca 1 cm olja i en djup stekpanna eller gryta. Sätt ugnen på 175°C. Fritera kycklingen på båda sidor tills den är gyllenbrun. Om din olja är så varm som min så går det busfort, så kycklingen hinner inte bli klar - i så fall lägger du kycklingen på ett fat och kör i ugnen ca 6-8 minuter. Om din olja inte är lika varm så kan du fritera den helt klart, men var noga så inte paneringen bränns.

Servera med en god, fruktig dipsås.

titus-100604-9

Recept på engelska:
Coconut Chicken Nuggets

Inga kommentarer: