fredag, oktober 02, 2009
Perfekta hasselnötskakor
Nötkakor, nötberg, hasselnötskakor.. kärt barn har många namn. Ofta flyter de ut, men de här håller formen!
Perfekta hasselnötskakor
15-20 kakor
140 g hasselnötter
60 g skalad mandel
190 g socker
2 tsk malt kaffe
2 msk mjöl
1 tsk bakpulver
3 äggvitor / 1 dl, uppvispade
hela nötter till dekoration
Mal hasselnötter och mandel med kvarn. Blanda med socker, kaffe, mjöl och bakpulver. Rör ner de uppvispade äggvitorna och blanda till en deg. Rulla ganska stora bollar av degen och platta till något. Dekorera med en hel nöt.
Grädda i 175°C i ca 15 minuter - passa noga, om du gör mindre kakor behövs kortare tid.
Recept på engelska:
Perfect Hazelnut Cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
å vad goda! det är verkligen bra när de inte rinner ut!:-)
Vet inte vad jag gjorde fel men de rann ut som fasen.
Men NEJ, vad tråkigt att höra! Jag som var så nöjd med att ha hittat det perfekta receptet.. Måste testa igen snart själv..
Skicka en kommentar