fredag, oktober 09, 2009
Vit chokladpannacotta med rabarberkompott
Vit chokladpannacotta med rabarberkompott
2 portioner
(rabarberkompotten räcker till fler)
Vit chokladpannacotta:
1,5 gelatinblad
2,5 dl grädde
100 g vit choklad, hackad
Lägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädden. Rör ner gelatinet. Häll över den hackade chokladen och rör tills det är slätt. Häll i två portionsglas. Ställ kallt att stelna i ca 2 timmar.
Rabarberkompott:
ca 500 g rabarber
1-1,5 dl strösocker
1-2 vaniljstänger
Sätt ugnen på 200°C.
Skala rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg i en ugnssäker form. Strö över socker. Skrapa ur innehållet i vaniljstängerna och lägg ner det i formen, och även själva vaniljstängerna. Täck med ugnsfolie och baka i ugnen ca 25-30 minuter. Rabarbern ska bli riktigt mjuk. Låt svalna helt, och toppa sen pannacottorna med ett par bitar rabarber och lite av såsen.
Kompotten håller bra i kylen i minst en vecka, och är jättegod på vaniljglass.
Recept på engelska:
White Chocolate Panna Cotta with Rhubarb Compote
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar