lördag, oktober 24, 2009
Choklad- och jordnötsmacarons
Choklad- och jordnötsmacarons
ca 20 fyllda kakor
3 äggvitor
2 msk socker
110 g mandel, skållad och skalad
200 g florsocker
2 msk kakao
2 msk saltade jordnötter, hackade
fyllning:
75 g osaltat smör
85 g jordnötssmör (creamy)
florsocker
Mixa florsocker, kakao och mandel i matberedaren. Sikta genom en nätsil, mal igen om du har stora klumpar. Blanda noga.
Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Rör ner mandelblandningen i marängen, och vänd ihop - mixa inte för mycket, inte mer än 50 tag. Du kan testa om det är lagom genom att klicka ut lite smet på bakplåtspapper - "toppen" ska sjunka ner av sig själv.
Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper - stora som femkronor, ungefär. Toppa hälften med lite hackade salta jordnötter. Lämna framme i 30-60 minuter så att det blir ett tunt skal på dem.
Grädda i 150°C i ca 15-20 minuter. Skal som inte används direkt kan antingen förvaras i rumstemperatur i en lufttät burk i någon dag, eller frysas.
Fyllning: Vispa smör och jordnötssmör luftigt. Smaka av med florsocker så att det blir lagom sött, och lagom stadigt att bres ut. Bred på hälften av skalen, och lägg ihop till dubbla kakor.
Recept på engelska:
Chocolate Peanut Butter Macarons
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
hej å hå
Roligt att hitta din blogg. Ska återvända senare. Titta gärna in och se vad vi gjort med cupcakes etc.
Lisbet
Skicka en kommentar